15 dolog, amit nem tudtál Oktoberfestről

Vegye ki ezt a kvízt és megtudja, mennyit tud igazán az Oktoberfestről. Ha 11-15-et szerez, van egy stein Münchenben, a neved rá! Szerezd meg a 6-10-et, és érdemes felülvizsgálnia a németet, mielőtt a pártra járna. Ha 5 vagy annál kevesebbet ér el, akkor megragadja a lederhosen (vagy dirndl), ugorjon egy járatot Münchenbe, és elsőként tapasztalja meg a fesztivált, hogy javítsa a pontszámot.

1. Melyik ország az Oktoberfest otthona?

  • (A) Írország.
  • (B) Thaiföld.
  • C) Németország.
  • (D) Ausztrália.

Válasz: C
Ha kitalálod Németországot – igazad van! Bár a világon kisebb Oktoberfest ünnepségek vannak, a fő rendezvény Münchenben, Németországban zajlik. Több mint 6 millió ember vesz részt a város ünnepségén, így ez a világ legnagyobb sörfesztiválja.

2. Hogyan mondhatjuk, hogy “éljenzés” a fesztiválon??

  • (A) Salute!
  • (B) Prost!
  • (C) Slainte!
  • (D) Salud!

Válasz: B
Emelje fel a stein és mondja: “prost!” mielőtt az Oktoberfestben lerohant. Egy másik népszerű mondat a “zum wohl” (tzoom-vohl), azaz “az egészségére”. Jó egészség kedvéért az ivópartnerei számára egyetemes éljenzés. A “Salute” (sah-loo-tay) az olasz pirítós, és azt mondja, “salud” (sah-lood), amikor a poharakat Spanyolországban megcsípja. A “Slainte” (slan-cha) a “géli” egészségét jelenti.

Kapcsolódó történet: Emelje fel egy pohár (vagy söröskorsó) az Oktoberfest hagyományát

3. A stein tipikusan Önnek költsége?

  • (A) Kb. 1 eurót.
  • B) Kb. 9 – 10 eurót.
  • C) Körülbelül 25 euró.
  • (D) Körülbelül 50 eurót.

Válasz: B
Nem könnyű költeni a napot az Oktoberfest-ben, egy literes steinekkel, amelyek körülbelül 9,35 eurót tesznek ki (11,77 dollár). Ez 2011-hez képest 35 eurócentt jelent.

4. Az alábbiak közül melyik NEM az Oktoberfesthez általában kapcsolódó élelmiszer?

  • (A) Hendl (grillezett csirke).
  • (B) Brezel (óriási perecek).
  • (C) Shweinshaxe (sertéscsülök).
  • (D) Tintenfisch (sült kalamari).

Válasz: D
Magától értetődik, hogy ha csak lehetséges, párosítson óriás német puha perecet (vagy brezelt) a sörrel, de a csirkehús (hendl) és a bajor sertésbordák (schweinshaxe) szintén népszerűek a fesztivál ideje alatt. Ha különösen kalandos érzéssel érzi magát, próbálja meg az Ochsenbraterei sörnyereg ételét (osche). Guten Appitit!

5. Mely állatok NEM vegyenek részt az Oktoberfest ruhában és a lőfegyverparadicsomban??

  • (A) Tehenek.
  • B) Kecske.
  • C) teljes körű lovak.
  • (D) lámák.

Válasz: D
A fesztivál első vasárnapján tartott Oktoberfest Costume és Riflemen’s Parade a teljes körű lovak, tehenek és kecskék szerepelnek. A fesztivál egyik kulturális csúcspontja, ez a felvonulás jellegzetes bajor jelmezben öltözött (emberi) felvonulókkal is rendelkezik. Pillangók, a különböző müncheni sörfőzdék képviselői a menetben a városon keresztül haladnak. Más résztvevők közé tartoznak a táncosok díszített virágok, zászlót throwers és trombiták, hogy lovagolni lóháton keresztül utcáin München. A fesztivál egyéb kulturális rendezvényei közé tartozik a szabadtéri zenei bemutatóterem, melynek több mint 400 zenész előadása szerepel. Az esemény a fesztivál második vasárnapján kerül megrendezésre a Bajorország szobor előtt álló lépcsőn. A 2012-es fesztivál nyitva tart szombaton, szeptember 22-én, 10:45 órakor.

6. Az Oktoberfest szabályai szerint a sörnek …

  • (A) A tömeg üdvözölte.
  • B) 15 évig hordóban öregítve.
  • (C) München egyik hat sörfőzdéből.
  • (D) Kísért egy óriás pere.

Válasz: C
Az Oktoberfest sátrakban az összes sörnek München egyik hat sörfőzdéből kell származnia: Paulaner, Spaten, Hacker-Pschorr, Augustiner, Hofbräu és Löwenbräu. A sörnek a Reinheitsgebót is követnie kell. Ezt a “tisztasági törvényt” 1516-ban visszavonták a sörminőségre vonatkozó szabályok ellenőrzésére, és olyan szabályokat írtak elő, mint például az árpa, maláta, élesztő és komló. A Brews legfeljebb 6 százalékos alkoholt tartalmaz, miután fermentáltak és több mint 30 napig álltak. A fesztiválon a sört egy literes bögrékben szolgálják fel, amik teljesen fel vannak töltve – az Oktoberfest pincérek és a pincérnők egyszerre 10 bögrével szállíthatók. Beszéljen egy kiegyensúlyozó cselekvésről.

7. Miért hívják Oktoberfestnek, ha tényleg szeptemberben van??

  • (A) Egy praktikus vicc, amely összezavarja a turistákat.
  • (B) Szeptemberben jobb volt az időjárás.
  • (C) Az első októberben történt.
  • (D) Mindkét B & C

Válasz: D
Az első Oktoberfest októberben rendezkedett (1810. október 12-én). Az ünneplésre szeptemberben részben a jobb időjárási körülmények miatt kerül sor. Az Oktoberfest általában szeptember második-utolsó szombatján indul és október első vasárnapján (2012. szeptember 22 – október 7.) indul. Az ünneplés már több mint 200 éve működik, bár a fesztivál megszüntetéséért felelős különböző háborúk vagy járványos járványok miatt a 2012-es év a 179. ünneplés.

8. Mi az Oktoberfest hivatalos kiáltása??

  • (A) O’zapft van!
  • (B) Sis Boom Bah!
  • (C) Hakuna Matata!
  • (D) Geronimo!

Válasz: A
Az Oktoberfest első napján délben a müncheni polgármester elindítja az ünneplést azáltal, hogy hivatalosan megérinti az első sörhordót, és kiabál a tömeg felé: “O’zapft van!”, Jelentése: “Megérkezett!” Attól a pillanattól kezdve, a sör folyik és a fesztivál hivatalosan elkezdődött. A fesztivál ideje alatt a sört hétköznap 10 és 10 óra között, valamint 9 és 10 óra között szolgálják fel. hétvégenként. A sátrak hivatalosan bezárják a 11:30 órakor. 2011-től a dohányzás tilos a sátor sátrakban. Nem csak akkor lesz kiszolgálva, hanem azért is bírságot szabhat ki, mert így tesz.

9. Igaz vagy hamis: Soha nem engedik meg a sátrat az Oktoberfest alatt.

  • Igaz
  • Hamis

Válasz: hamis
Lehet, hogy meglepő, de a folyó sör ellenére az Oktoberfest családbarát fesztivál karneváli túrákkal, körhintákkal, hullámvasutakkal, zenei vitrinekkel és minden korosztályhoz tartozó hagyományos parádékkal. Minden kedd a családi nap, és különleges kedvezmények adódnak a délután és 6 óra között. Bár a dolgok éjszaka esni tudnak, akkor minden 6 év alatti gyermeknek sörsátorral ki kell hagynia a 8 órakor.

10. Melyik város ad otthont az ország legnagyobb oktoberfest ünnepségének az Egyesült Államokban?.?

  • (A) Los Angeles
  • (B) New Orleans
  • (C) Miami
  • (D) Cincinnati

Válasz: D
A legnagyobb Oktoberfest ünneplés az Egyesült Államokban minden évben Cincinnati-ban, vagy Zinzinnati-ben kerül megrendezésre, ahogy hívják. A német párttal ellentétben az Ohio-i fesztivál sokkal rövidebb, és csak három napig tart (pénteken vasárnap), de a párt hat tömböt vesz fel a Fifth Street mentén, amely egészen a Cincinnati-bajnokság Race Street-től Broadway-ig terjed. A fesztivál ingyenes és nyilvános, az eredeti német Oktoberfest és az amerikai kulturális hatások keveréke. A fesztivál egy felvonulással és egy hagyományos hordó ünnepséggel kezdődik, amely hasonló a müncheniekhez. A hatodik éves “Runs of the Wieners”, egy kutyafutás, apró tacskókkal öltözött hot dog jelmezek, kerül sor 2012-ben. Van még egy Beer Stein versenyen, ahol a versenyzők hordanak egy tálcát, igen, steins sört, és pontot ítélnek oda a verseny végén a steinsben maradt összegért.

11. Miért zajlott az első Oktoberfest??

  • (A) Eredetileg lovas verseny volt királyi esküvő tiszteletére.
  • (B) A berlini fal bukásának megemlékezésére.
  • (C) Az első óriás sertés tiszteletére.
  • (D) Országos mentség a férfiak számára, akik nem lederhosen.

Válasz: A
Az első Oktoberfest 1810. október 12-én tartották, és eredetileg a Ludwig bajor koronás herceg – a jövő Ludwig I király és Therese hercegnő Sachsen-Hildburghausen esküvője tiszteletére. Az esküvői ünnepség öt napig tartott, és október 17-én véget vetett a lóversenyzésnek, és számos olyan hagyományt és felvonulást tartalmazott, amelyet még ma is látsz a fesztiválon. A történelem ezen a pontján Bajorország még mindig a hivatalos királyság korai stádiumában volt, így az ünneplés segített az emberek megteremteni kulturális identitásukat, és szórakozást nyújtani a tömegeknek. Míg a fesztivál lovasversenye 1838 után fejeződött be, és a sör nem volt nagy része 1887-ig, a bajor történelem és a hagyomány nyilvános elismerése és ünnepe továbbra is a mai Oktoberfestben él.

12. Ha egy nő visel egy orrát a dirndl ruháján, fontos. Mit jelent?

  • (A) Ha a bal oldalon van, elérhető.
  • (B) Ha a jobb oldalon van, elvitt.
  • (C) Ha az elején van, ő egy szűz.
  • (D) A fentiek mindegyike

Válasz: D
Figyeljen a hölgyek Dirndl ruhájára az Oktoberfest idején, mivel egy kis íj sok mindent elmondhat a viselő személyéről. Ha az íj a bal oldalon van, úgy érthető, hogy egyedülálló és hajlandó keveredni. Azonban, ha az íj a jobb oldalon van, a szereteteit már megkapják valaki másnak. Hagyományosan egy virginalis nő fogja elhelyezni az íjat Dirndl ruhája előtt. Ha találkozol egy férfival, akkor kicsit trükkös, mivel sajnálatos módon ugyanazok a szabályok nem vonatkoznak a lederhosenre.

13. Mi a legveszedelmesebb tétel az Oktoberfestben Németországban??

  • (A) Ruházat
  • (B) pénztárcák
  • (C) élő nyulak
  • (D) Gyermekek

Válasz: A
Figyelembe véve az ivóvíz mennyiségét, amely az Oktoberfest alatt megy végbe, nem meglepő, hogy egyes dolgok elveszettek a főnökök között, ruhákban. A tavalyi fesztivál 1,300 ruhadarabot és több mint 1000 személyi igazolvány elvesztését eredményezte, valamint 425 elvesztett kulcsot, 390 elveszett mobiltelefont és 370 elveszett szempillantást. Kilencven kamerát és 80 ékszert is bevezettek az Elveszett és Találtba, valamint egy sor fogpótlást, viking sisakot, mankót, jegygyűrűt, sőt útlevelet is. Szerencsére az Elveszett és Found office, vagy a Fundbüro 12: 30-tól nyitva tart. 11 óráig. minden este az Oktoberfestben. De ne várjon túl sokáig a látogatásra – a tételeket rendszerint legfeljebb hat hónapig tartják, ekkor az árukat nyilvánosan árverésre bocsátják.

14. Melyik eszköz gyakran kapcsolódik a német Oompah zenekarokhoz??

  • (A) Alphorn
  • (B) klarinét
  • C) Fuvola
  • (D) oboe

Válasz: A
Eredetileg a svájci alpesi gazdálkodóknak a környező falvakban való kommunikációhoz használt módja volt, és mint ideges tehenek megnyugtatásának módja, amikor ide kellett lőniük, a hosszú, vékony alphornot most hangszerként használják, és gyakran német Oompah zenekarokkal. Ez a videó bemutatja az egyedi figurát és hangot, amelyet az Oompah zenekar tagjai játszanak a Biergarten étteremben az Epcot Németországban, a Walt Disney World.

15. Mennyi sört rendszeresen fogyasztanak az Oktoberfest alatt?

  • (A) Majdnem elég ahhoz, hogy egy olimpiai medencét töltsön
  • B) Elég három olimpiai medence feltöltésére
  • (C) Elég, hogy öt olimpiai medencét töltsön
  • (D) Elég, hogy 10 olimpiai medencét töltsön

Válasz: B
Az Oktoberfest patrónái által fogyasztott sör mennyisége meglepő, 7,5 millió liter, vagyis közel 1,98 millió gallon, elég ahhoz, hogy három olimpiai medencét töltsön! Bár ez nagyon magas számnak tűnhet, ne feledje, hogy az Oktoberfest 2011-ben 6,9 millió résztvevőt hozott.

Többet a Budget Travel:

  • 33 legszebb hely Amerikában
  • 10 legmenőbb kisváros 2012
  • 6 egyszerű kérdés, amelyek pénzt takaríthatnak meg nyaralni