A Facebook-fiók kikapcsolása vagy végleges törlése

Miután hír tört a márciusban tapasztalt Cambridge Analytica botrányról, amelyben a brit politikai adatbányászati ​​cég több millió, szerencsétlen Facebook felhasználójának személyes adatait használta, az emberek egyre inkább elfordultak a közösségi média óriásától, és megpróbálták kitalálni, hogyan kell törölni Facebook.

Akár aggodalmaskodik az online adatvédelemmel kapcsolatban, vagy egyszerűen csak kapcsolódni szeretne a közösségi médiából, kétféle módon lehet megszabadulni egy Facebook-fióktól: ideiglenesen deaktiválhatja fiókját, vagy végleg törölheti azt.

Mi a különbség a Facebook-fiók törlése vagy inaktiválása között??

A legnagyobb különbség egy Facebook-fiók deaktiválása és törlése között az az, hogy a Facebook-fiók kikapcsolása rugalmasságot biztosít a visszatéréshez, amikor csak akar, míg a fiók törlése állandó tevékenység.

Mi történik, amikor kikapcsolod a Facebookot??

A fiók kikapcsolásakor az idővonal, beleértve a bejegyzéseket, a fotókat, a barátlistákat és a “körülbelül” információkat rejtették el, és mások nem kereshetik meg fiókját. Azonban bizonyos információk, például az elküldött üzenetek továbbra is láthatóak. A Facebook minden adatait (barátaidat, hozzászólásaidat, fotókat, érdeklődéseket) megőrzi abban az esetben, ha úgy dönt, hogy a jövőben reaktív.

Mi történik, ha törli a Facebookot??

A fiók törlése viszont kőbe van állítva. A fiók törlése után nem lesz képes visszaszerezni a hozzáférést, és a felhasználóhoz kapcsolódó összes elem véglegesen eltávolításra kerül. Emiatt a Facebook késlelteti a törlést néhány nappal a kérést követően, ha meggondolja magát. A számla eltávolítása után akár 90 napig is eltarthat, mert a Facebook biztonsági rendszerében tárolt összes adata teljesen törölve lesz.

A Facebook-fiók kikapcsolása

1. Kattintson bármelyik Facebook oldal jobb felső sarkában található fejjel lefelé mutató háromszögre.

Hogyan to deactivate Facebook
Facebook

2. Lépjen a “Beállítások” pontra.

Hogyan to deactivate Facebook
Facebook

3. A bal oldali oszlopban kattintson az “Általános” gombra.

4. Kattintson a “Fiók kezelése” elemre.

Hogyan to deactivate facebook
Facebook

5. Válassza a “Deactivate Your Account” lehetőséget, és kövesse az írásos utasításokat a választása megerősítéséhez.

Hogyan to deactivate facebook
Facebook

A fiók újbóli aktiválásához csak jelentkezzen be az online fiókba, vagy használja a Facebook-fiókját, hogy bejelentkezzen egy harmadik féltől származó alkalmazásba.

A Facebook-fiók törlése

1. Lépjen a “Fiók törlése” oldalra.

(Https://www.facebook.com/help/delete_account)

Hogyan to delete facebook
Facebook

2. Kattintson a “Számla törlése” lehetőségre a jobb alsó sarokban.

A Facebook azt javasolja, hogy töltsön le egy másolatot az adatairól, mielőtt törölné a fiókot, hogy megkapja és ne veszítse el mindazt, amit közzétett. Ez különösen akkor fontos, ha vannak olyan képek vagy bejegyzések a barátainktól, amelyeket el akar menteni.

Hogyan töltsd le adataidat a Facebookon

1. Kattintson bármelyik Facebook oldal jobb felső sarkában található felfelé irányuló háromszögre.

Hogyan to delete facebook
Facebook

2. Lépjen a “Beállítások” pontra.

Hogyan to delete facebook
Facebook

3. Kattintson a “Facebook információi” lehetőségre.

4. Kattintson a “Megtekintés” lehetőségre az “Információ letöltése” pont mellett.

Hogyan to delete facebook
Facebook

5. Adatok hozzáadásához vagy eltávolításához a kérésedhez tartozó adatokból jelölje be vagy törölje a jelölőnégyzeteket az oldal jobb oldalán található jelölőnégyzetekkel.

Hogyan to delete facebook
Facebook

6. Válassza ki a letöltés formátumát, a fényképek és videók minőségét és a kérés dátumtartományát.

7. Kattintson a “Fájl létrehozása” gombra a kérés megerősítéséhez.

Hogyan to delete facebook
Facebook

8. A letöltési kérelem elkészítésekor értesítést kap.

9. Keresse meg újra az “Információk letöltése” oldalt (kattintson a fejjel lefelé mutató háromszög >> “Beállítások” >> “Az Ön Facebook információi >> >> kattintson a” Megtekintés “lehetőségre az” Információ letöltése “pontban).

10. Kattintson a “Letöltés” gombra.

Hogyan to delete facebook
Facebook

A jelszó újbóli megadása után a fájlnak meg kell kezdenie a letöltést.

Szeretné eltávolítani az Instagramot is? A lépésenkénti útmutató megtudhatja, hogyan lehet törölni vagy kikapcsolni az Instagram fiókot.